• Online vallásközi naptár 9 felekezet részvételével

  vallaskozi_molinoElkészült az online elérhető vallásközi naptár, amely 9 felekezet részvételével jött létre, s amelynek elérése teljesen ingyenes.

  A vallásközi naptár nemzetközi kezdeményezésre jött létre, Nyugat-Európában több országban már évek óta alkalmazzák az oktatásban és rendezvényszervezésben. Bevett gyakorlat, hogy a különféle vallási felekezetek ünnepnapjait egy közös, bárki számára elérhető naptárba fűzik össze, hogy az érdeklődők megismerhessék egymás ünnepeit, tiszteletben tarthassák egymás böjti napjait és vallási tevékenységét.

  Nem csak protokoll események, hanem vallásközi kerekasztalok és kulturális programok szervezésekor is nagy segítséget jelenthet.

  A naptár elkészítésekor külön gondoltunk az általános iskolák és gimnáziumok tanulóira. A gyermekek számára gyakran érdekes tanulmányi feladat más felekezet hitelveinek és ünnepeinek, ezáltal más kultúráknak a megismerése, különösen történelem óra vagy társadalomismeret kurzus keretében. A jeles napoknál a naptári nap mellett feltüntettük azt is, hogy melyik felekezetnek van akkor ünnepe, és az egér használatával, ha a kurzort az ünnep szövege fölé helyezik, rövid leírást kaphatnak az ünnep jelentőségéről, szokásairól, magáról a tradícióról is.

  A naptárt igyekszünk évről évre frissíteni, később pedig vizuális elemekkel is gazdagítani. Kérjük ajánlja a vallásközi naptárat diákjaik vagy munkatársaik figyelmébe!

  A vallásközi naptárban szereplő Magyarországon elismert egyházak és vallási egyesületek listája (2016)

  Magyar Katolikus Egyház
  Magyarországi Református Egyház
  Magyarországi Evangélikus Egyház
  MAZSIHISZ
  Magyarországi Muszlimok Egyháza
  Magyarországi Bahá’i Közösség
  Brahma Kumáris
  Buddhista Misszió Magyarországi Arya Maitreya Mandala Egyházk.
  Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége


  A Naptár elérhetősége: www.vallaskozi.hu/naptar
Videó
Haré Krisna Hírlevél
* a mezők kitöltése szükséges
Vallásközi Naptár