• A Kelet bölcsessége - Keleti Vallások Hete

  Idén tavasszal is megrendezésre kerül a Keleti Vallások Hete rendezvénysorozat, amelynek lényege, hogy 3 egyház részvételével, egy a vallásközi kerekasztalprogramokon túlmutató, vallás-ismereti programra invitálják az érdeklődőket. A program ingyenes és bárki számára nyitott, a szervezők kifejezett célja, hogy mindenki bepillantást nyerhessen lelki életükbe, mindennapi gyakorlataikba.
   
  A résztvevő egyházak célja, hogy a vallást ne egy steril, elméleti tudományként mutassák be, hanem saját szent helyeiken, kultúrájukat, szokásaikat, akár rítusaikat bemutatva és feltárva a vallások gyakorlásáról kézzelfogható, átélhető élményt nyújtsanak. Hiszen ez az az élmény, ez az az érzelmi többlet, ami miatt a legtöbb vallásos személy aktív gyakorlóvá válik.
   
  A Keleti Vallások Hetén egymást is meglátogatva, egymás szokásai előtt tisztelegve és a különbségeket nyílt szívvel elfogadva tehetünk körutazást a vallások több ezer éves tanításaiban, utazva térben és időben. Kelet bölcsessége ugyanis nem a könyvekből vagy éppen messzi távlatokból fog megnyilvánulni előttünk, hanem a közvetlen, kézzelfogható megismerés által. A rendezvényen ellátogatunk 3 keleti egyház szent helyeire, megismerjük tradíciójuk gyökereit mindennapi rítusaikat, megkóstolhatjuk ételeiket, megismerhetjük életfilozófiájukat. A rendezvény ingyenes, minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!
   
  Programhelyszínek és időpontok: 
   
  Április 25. kedd 18:00
  Magyarországi Muszlimok Egyháza, Budapest Mecset, 1119 Budapest, Fehérvári út 41.
  Téma: Szeretet, szerelem, szexualitás
   
  Április 26. szerda 18:00
  Budapesti Haré Krisna Oktatási és Kulturális Központ, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
  Téma: Spiritualitás a hétköznapokban
   
  Április 27. csütörtök 18:00
  Keleti Kulturális Központ, 1117 Budapest Karinthy Frigyes út 5. I/10.
  Téma: Elérhető-e a boldogság?
   
Videó
Haré Krisna Hírlevél
* a mezők kitöltése szükséges
Vallásközi Naptár