• Feltámadás, gyász, vigasz - Vallásközi Párbeszéd Társasága találkozója

  A VAPATA, a Vallásközi Párbeszéd Társasága havi összejövetelét június 6-án a csillaghegyi Haré Krisna Kulturális Központban tartotta. A rendezvényen részt vettek katolikus teológusok, református lelkészek, a Bahá'i és a Brahma Kumárisz közösségek tagjai valamint a házigazdák részéről Krisna-hívő lelkészek.
   
  A beszélgetés a 24.hu internetes oldal Isten tudja vallásközi rovatának és az azonos című válogatáskötet alapján indult el. A nap témája a feltámadás, gyász és a vigasz volt, a különböző felekezetek teológiájuk szerint adtak válaszokat a felmerülő fajsúlyos és fájó kérdésekre.
  Mindenki beszámolt a vallásukra jellemző temetkezési szokásokról és arról, hogyan adnak vigasztalást a hozzátartozók számára.A felek megvitatták még a test és a lélek különbözőségét és egységét, valamint a feltámadás különböző jelentését teológiai szempontból.
  A jelenlévők a Krisna-templom oltárát is megtekintették, ahol magyarországi viszonylatban az összes többi valláshoz képest is különleges imádat folyik. A vendégek az est folyamán a Krisna-hívők környezetében tapasztalható nagyfokú rendezettséget és tisztaságot méltatták és lelki békéről számoltak be, amit a helyszínen tapasztaltak. 
   

  [gallery ids="17088,17089,17087"]

Videó
Haré Krisna Hírlevél
* a mezők kitöltése szükséges
Vallásközi Naptár